bergshamra-kemtvatt-skomakeri

Skomakeri

Läs mer

Vi återupplivar dina skor och gör varje steg till en fest

Vi erbjuder en smidig och bekväm lösning för tvätt och kemtvätt av dina kläder. Vårt mål är att du som kund ska känna dig nöjd och trygg med vår kemtvättstjänst. Vi använder enbart tvättmedel som är skonsamma mot dig och dina kläder. Vi tar även hand om ångstrykning enligt plaggets tvättråd så dina kläder blir rena och fräscha. 

Vi erbjuder även

Se priser

FAQ

Skomakeri

Skomakeri är konsten att tillverka, reparera och anpassa skor och andra läderprodukter. Skomakare är experter på att arbeta med läder och skapa skor av hög kvalitet.

En skomakare kan inspektera dina skor och bedöma om de är möjliga att reparera. Vanliga skador som kan repareras inkluderar trasiga sulor, sönderrivna eller lösa sömmar, och skadat läder. Ibland kan även äldre eller slita skor återställas till sin ursprungliga skick.

Att besöka en skomakare istället för att köpa nya skor kan vara mer kostnadseffektivt och miljövänligt. En skomakare kan reparera och förbättra dina befintliga skor, vilket kan förlänga deras livslängd och minska behovet av att köpa nya.

Råd & Tips

Om kläderna har tvättinstruktioner som anger att de ska kemtvättas bör du undvika att tvätta dem själv. Känsliga material som siden och ylle bör också kemtvättas. Men du kan tvätta de flesta vanliga kläder själv om du följer tvättinstruktionerna på etiketten.

För att hålla dina skor i gott skick bör du regelbundet rengöra dem med en mjuk borste eller trasa för att ta bort smuts och damm. Undvik att använda starka kemikalier som kan skada lädret. Förvara skorna på en sval och torr plats, helst med träsulor för att bibehålla formen.

För att förhindra dålig lukt i skor kan du använda speciella luktborttagningsmedel eller sprayer som hjälper till att minska fukt och odör. Du kan också använda skoblock för att hjälpa till att absorbera fukt och hålla skorna fräscha.