Kemtvätt

Läs mer

Kemtvätt som gör jobbet

Vi erbjuder en smidig och bekväm lösning för tvätt och kemtvätt av dina kläder. Vårt mål är att du som kund ska känna dig nöjd och trygg med vår kemtvättstjänst. Vi använder enbart tvättmedel som är skonsamma mot dig och dina kläder. Vi tar även hand om ångstrykning enligt plaggets tvättråd så dina kläder blir rena och fräscha. 

Vi erbjuder även

Se priser

FAQ

Kemtvätt

Kemtvätt är en rengöringsprocess som använder en kemisk vätska istället för vatten för att ta bort fläckar och smuts från kläder och textilier. Processen fungerar genom att kläderna placeras i en maskin och rengöringsmedlet tillsätts. Efter tvättning torkas kläderna och kontrolleras för fläckar.

De flesta typer av kläder kan kemtvättas, inklusive känsliga material som siden och ylle. Men vissa plagg kan inte kemtvättas och bör istället tvättas på andra sätt.

Det står vanligtvis på tvättinstruktionsetiketten på kläderna om de kan kemtvättas eller inte. Om du är osäker kan du fråga personalen på kemtvätten.

Råd & Tips

Om kläderna har tvättinstruktioner som anger att de ska kemtvättas bör du undvika att tvätta dem själv. Känsliga material som siden och ylle bör också kemtvättas. Men du kan tvätta de flesta vanliga kläder själv om du följer tvättinstruktionerna på etiketten.

Kemtvätt kan ta bort olika typer av fläckar, inklusive oljebaserade fläckar som olja och smuts, fettfläckar, blodfläckar, vinfläckar, kaffefläckar, gräsfläckar och andra fläckar.

Tyvärr kan inte kemtvätt ta bort alla typer av fläckar. Vissa fläckar, som blekmedelsfläckar, kan vara permanenta och kan inte tas bort med kemtvätt.